ANBI

ANBI_FC_schaduwStichting Ferenc is per 1 januari 2016 door de belastingdienst bij beschikking aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

Belastingvoordelen

• Een ANBI betaalt geen erfbelasting of schenkbelasting voor erfenissen en schenkingen die de instelling gebruikt voor het algemeen belang.
  • Als een ANBI zelf schenkingen doet in het algemene belang, dan hoeft de ontvanger geen schenkbelasting te betalen.
  • Donateurs van een ANBI mogen hun giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Eenmalige schenking

Een gewone schenking of gift kunt u doen door overmaking op rekeningnummer NL17 ABNA 0624 6487 29  van het door u beoogde bedrag onder vermelding van ‘gift’ of ‘schenking’. Vanwege de ANBI status van Stichting Ferenc is deze schenking aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. U mag schenkingen aftrekken voor zover deze meer dan 1% (de drempel) en niet meer dan 10% (het maximum) van uw inkomen bedragen. Uw belastingvoordeel is afhankelijk van het belastingtarief waaronder u valt.

Voor algemene informatie van de belastingdienst over giften:

www.belastingdienst.nl/giften

You are donating to : Stichting Ferenc

How much would you like to donate?
€5 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Last Name *